Sto padesát lidí sčítalo ptáky v Mostě. Tyto opeřence tu viděli u krmítek nejčastěji
Sýkory jsou u krmítek nejčastějšími hosty. Foto: CC0
Most

Most - Přes sto padesát pozorovatelů se v Mostě zapojilo do lednové akce sčítání ptáků u krmítek. Informuje o tom město Most. Sčítání ptactva pořádá Česká společnost ornitologická již třetím rokem.

Do projektu sčítání ptáků v Česku se zapojilo celkem 21 117 účastníků v celé republice. V průběhu akce bylo zmonitorováno celkem 475 421 ptáků. Díky této informaci získají ornitologové přibližný přehled o tom, kolik a jakých ptáků se u nás vyskytuje v zimě, zda jejich populace klesá nebo naopak roste a v jakém prostředí se nejraději vyskytují.

Tak např. na Mostecku byly nejčastěji spatřeny zejména tyto druhy: sýkorka koňadra, dále pak sýkorka modřinka, vrabec domácí, zvonek zelený, vrabec polní, kos černý, straka obecná, hrdlička zahradní, červenka obecná a strakapoud velký. Dále byl viděn i brhlík lesní, pěnkava obecná, hýl obecný, dlask tlustozobý, žluna zelená, vrána obecná a krkavec velký. Ojediněle se objevil i strakapoud malý, krahujec obecný, rehek zahradní a žluna šedá.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru