Lidé nesmí tam ani ven. Nejpostiženější okresy jsou v uzávěře, dohlíží na to 300 policistů
Ilustrační foto
Most

Karlovarský kraj - Vláda omezila volný pohyb osob na území okresů Cheb a Sokolov v Karlovarském kraji při jejich opuštění a příjezdu. Na dohlížení na dodržování opatření se podílí tři stovky policistů. Podle lidí jsou ale opatření chaotická, zkušenosti novinářů z místa hovoří o tom, že policisté vlastně neví, jak mají osoby přijíždějící do této části kraje kontrolovat.

"Policisté budou provádět kontroly dodržování tohoto opatření na 44 stanovištích v rámci Karlovarského kraje nacházejících se na hranici okresů na různých typech komunikací, od dálnice D6 až po silnice IV. tříd. V rámci okresu Sokolov půjde o 23 stanovišť, včetně 2 hraničních přechodů a v rámci okresu Cheb o 21 stanovišť včetně 9 hraničních přechodů," vypočítává policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Na tomto opatření se po dobu 24 hodin denně bude podílet 300 policistů, kteří jsou vyčleněni pouze pro tuto činnost a budou vykonávat namátkové kontroly počínaje dnešní půlnocí. Se zajištěním tohoto opatřením bude vypomáhat 6 krajských ředitelství a jeden celorepublikový útvar, kteří budou pomáhat každodenně přítomností 140 policistů.

Na stanovištích bude zřízeno dostatečně odpovídající zázemí, jak pro policisty, tak samozřejmě pro to, aby kontroly na těchto stanovištích byly co nejefektivnější a co nejméně problematické pro občany, kterých se těchto kontrol budou muset účastnit.

Podle webu iDnes.cz policisté během noci vozidla přijíždějící do okresů nijak zásadně nekontrolovali. Spokojili se s prohlášením, že lidé jedou do práce. Někdo si v práci potvrzení stihl připravit, někdo ne. Právě cesta do práce je jednou z výjimek. Jako třeba cesta do školy. Nařízené chirurgické roušky či respirátory na ulicích rovněž zdaleka nenosí všichni. Někdo chodí bez nich, jiný používá bavlněné roušky, šátky či šály.

Občané musejí při kontrole doložit, že do okresů a z okresů Sokolov a Cheb necestují v rozporu s tímto nařízením, případně budou muset prokázat účel cesty pro splnění vyjmenovaných podmínek v tomto opatření.

„Kontroly se týkají pohybu na komunikacích všech tříd kromě účelových a lesních. Kontroly ze strany policie budou namátkové a zejména na dvou místech dálnice D6 se budeme snažit, aby proběhly co nejrychleji, ať příliš nenaruší plynulost dopravy. Omezení pohybu obsahuje 11 výjimek, které ve výsledku nezastaví život v kraji a hermeticky jej neuzavřou. Apelujeme však na všechny, aby teď především byli zodpovědní, snažili se omezit cesty jen na ty nezbytné, a nesnažili se opatření resp. výjimky obejít,“ uvedl krajský policejní ředitel plk. Petr Macháček.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru