Město reaguje na nová mimořádná opatření vlády. Co všechno se od března mění?
Ilustrační foto
Most

Most - Město Most reaguje na na nová mimořádná opatření vlády. Od 1. března dojde například k omezení pohybu, opatření také uzavřou školy, školky a sportoviště.

Přehled opatření platných od 1. března 2021:

Omezení pohybu

Pohyb je možný jen v rámci okresu Most za účelem pohybu v parcích a sportování, venčení psů v noci do 500 metrů od bydliště.

Doprava

Provoz MHD v Mostě zůstává beze změn. Ve vozidlech MHD budou automaticky otevírány dveře a všechny vozy jsou pravidelně dezinfikovány.

Magistrát města Mostu

Provoz úředních hodin na Magistrátu města Mostu bude zachován. Pouze pro předem objednané klienty. Úřední dny jsou pondělí a středa od 8 do 17 hodin a úterý a čtvrtek od 8 do 14 hodin.Hlavní vstup do budovy úřadu bude uzavřen. Před návštěvou úřadu je nutné se předem telefonicky objednat. Vyřídit lze též neodkladné úřední záležitosti. Jednotlivé kontakty jsou uvedeny na webových stránkách města Mostu ZDE.

Taxík Maxík

Přeprava pro seniory a zdravotně hendikepované zůstává i nadále v provozu. Od pondělí do pátku od 7 do 15 hodin. Službu je možné objednat si na telefonním čísle 778 767 676.

Městská knihovna

Nadále zůstává otevřeno výdejní okénko v městské knihovně. Otevřené bude v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek od 10 do 18 hodin. Knihy si lze objednat prostřednictvím online katalogu knihovny, případně telefonicky na tel. č. 476 768 810.

Uzavření škol, školek i dětských skupin

Od 1. března budou uzavřené všechny školy, jesle, mateřské školy i dětské skupiny. Pro děti zaměstnanců IZS a další vybrané profese je vyčleněna mateřská škola v ulici A. Sochora (kapacita 90 míst) a 7. ZŠ v ulici J. Arbesa (kapacita 60 míst). Provozní doba je od 6:00 do 16:30 hodin. Zájemci najdou informace na stránkách školky nebo školy.

Uzavření dětských hřišť a sportovišť

Uzavřeny budou dětská hřiště a sportoviště v parku Šibeník, rekreačních areálech na Matyldě a Benediktu či dětské hřiště u jezera Most. Jinak zůstávají areály otevřeny pro procházky či sport. Nadále zůstávají uzavřeny též všechny sportoviště u základních škol.

Ochrana dýchacích cest

V zastavěném území venku vždy povinná alespoň chirurgická rouška, mimo zastavěné území při setkání dvou osob (na méně než dva metry) v MHD nebo obchodech povinné respirátory, nelze je již nahradit dvěma rouškami. Zakázané jsou všechny vyrobené látkové roušky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru