Město Most se snaží pomoci podnikatelům a snižuje nájemné v městských prostorech
Most sníží nájemné v městských prostorech. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most - Rada města Mostu schválila v souvislosti s pandemií koronaviru dočasné snížení nájmů podnikatelům, kterým město pronajímá svoje prostory. Za leden až březen budou platit za nájemné jen symbolickou 1 korunu měsíčně, protože jejich činnost zastavila nebo výrazně omezila opatření proti koronaviru.

Splatnost je k 30. dubnu 2021. Dočasné snížení se týká 20 nájemců a výše odpuštěného nájemného představuje zhruba 317 tis. korun za měsíc.

Město Most nebude řešit případné upomínky, nebude ani vyčíslovat smluvní sankce spojené s nezaplacením nájemného za nebytové prostory, objekty a pozemky, a to do 31. března 2021. Rada města zároveň doporučila všem příspěvkovým organizacím města společnostem, které jsou 100% vlastněny městem, aby postupovaly vůči svým nájemcům stejně.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru