Jste pozitivní! slyšel už každý devátý obyvatel z Mostecka od začátku epidemie
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji dosáhl čísla 96 141, z toho za posledních 24 hodin přibylo 356 nových případů. 80 222 osoby se uzdravily, 1 657 lidí zemřelo. Vykázáno je v kraji podání 62 tisíc očkovacích dávek. V okrese Most vědí hygienici do této chvíle o 12 122 případech onemocnění covid-19.

Při počtu obyvatel okresu okolo 113 tisíc, pokud vycházíme z údajů Českého statistického úřadu, to znamená, že nemoc covid-19 byla od začátku epidemie prokázaná zhruba u každého devátého obyvatele okresu. Počet lidí, kteří s nemocí nevyhledali lékaře a nebyli testování, není známý. Odhaduje se, že může být dvoj až trojnásobný proti oficiální statistice.

Jak se vyvíjí situace ve dvou největších městech Mostecka? Za neděli přibylo v Litvínově 24 nových případů, v sobotu to bylo 21. Z toho pět nově nakažených je v rizikové věkové skupině nad 65 let.

V Mostě za neděli přibylo 54 nových případů, v sobotu 87. Z toho 15 nově nakažených je starších 65 let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru