VIDEO: Nutrie z Resslu i Bíliny zabloudily do města. U hotelu byla liška a v parku se pásly srny
Strážníci odchycené nutrie odvezli zpět na Ressl. Ilustrační foto
Most

Most - Mostečané si oblíbili nutrie u jezírka na Resslu. Zvířata se lidí nebojí a klidně si vezmou mrkev z ruky. Takzvané vodní krysy jsou hojně k vidění i v březích říčky Bíliny. V posledních dnech se několik velkých hlodavců vydalo až do města, kde je odchytávali strážníci městské policie. Jednalo se o pět zásahů.

„Odchyt provádějí vyškolení strážníci, kteří k tomu mají určené speciální vozidlo a musí mít pozitivní vztah ke zvířatům,“ vysvětluje ředitel Městské policie v Mostě Jaroslav Hrvol. Na odchyt zvěře mají strážníci automobil vybavený odchytovou tyčí, sítí a klecí na převoz zvířat.

Jedna nutrie byla v ulici Národního odboje, další před ubytovnou v ulici Jana Evangelisty Purkyně či v ulici Slovenského národního povstání. Hlášení dostala městská policie také ze spodní části třídy Budovatelů a od nádraží, kde běhala nutrie v komunikaci. „Jednu nutrii jsme vrátili do řeky Bíliny a zbytek se vrátil do jejich domova na Ressl,“ dodává ředitel strážníků.

Ke zvířatům je lepší se nepřibližovat. Nutrie bývají hostiteli parazitů, kteří mohou napadat i kůži člověka. Nutrie říční je považována za invazní druh - je zařazena na seznamu stovky nejhorších invazních druhů.

https://www.youtube.com/watch?v=LSBsPS9rTAU

Divoká zvěř v blízkosti lidských obydlí není zcela výjimečná. V okrajových částech města Mostu se pohybují divočáci, a to v takové míře, že myslivci musejí jejich počty regulovat, aby divoká prasata nepáchala vysoké škody. U hotelu Viktor se objevila liška a na okraji Šibeníku byla k vidění rodina srnek. Pokud nehrozí nebezpečí, zvíře není zraněné či agresivní, zpravidla není nutné zasahovat.

K méně častým výjezdům strážníků patří odchyt exotických zvířat. Velké pavouky či cizokrajné hady, o které se nikdo nepřihlásí, potom už několik let zachraňují ve speciální terarijní místnosti v sídle městské policie.

https://www.youtube.com/watch?v=pW81iG5QPGA

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru