Muži založili skládku přímo na sídlišti a zkusili obelhat strážníky. Hrozí opravdu vysoká pokuta
Vyskládaný odpad, který patří na sběrný dvůr. Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 mostecké městské policie zavolal oznamovatel, že v České ulici nosí muži odpad ke kontejnerům. K události byla vyslána motohlídka strážníků, kteří na místě zjistili nekomunální odpad uložený vedle nádob na komunální odpad.

Strážníci provedli místní šetření a podařilo se jim spojit s mužem, který odpad ke kontejnerům naskládal. Ten strážníkům uvedl, že se jeho matka stěhuje a odpad bude za hodinu odstraněn, že má objednané auto a vše odveze na sběrný dvůr.

"Strážníci provedli fotodokumentaci a s mužem se domluvili, že po 15. hodině provedou opakovanou kontrolu. Opětovnou kontrolou strážníci zjistili, že odpad zůstal na místě. Kontaktovali proto uživatelku bytu, která uvedla, že žádný odvoz odpadu nebyl domluven," popisuje mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Strážníci ženu upozornili, aby se spojila se svými syny a zajistili odvoz odpadu do druhého dne do rána, jinak bude celá věc postoupena k projednání správnímu orgánu a může být uložena vysoká pokuta.

Ráno v 10 hodin provedli strážníci opětovnou kontrolu místa a zjistili, že odpad nebyl odstraněn. Následně odpad o čtvrt hodinu později odstranili pracovníci Technických služeb města Mostu. Celou věc s fotodokumentací a záznamy z kamer a z projednání přestupku strážníci postoupili správnímu orgánu.

Za toto jednání lze ve správním řízení uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru