Raroh velký, pavouk i ještěrka. Podívejte, jaká zvířata díky všímavým lidem strážníci v Mostě odchytili
Foto: MP Most
Most

Most - Strážníci prováděli kontrolu areálu Matylda, kde se na ně obrátil policista v civilu, že viděl velkého opeřence opatřeného kroužkem a rolničkou.

Na místo byla přivolána pracovnice Záchranářské stanice Chomutov, která identifikovala Raroha velkého, nalákala ho na potravu (myš) a s použitím vybavení strážníků se podařilo ptáka odchytit. Všímavá oznamovatelka, které nebyl lhostejný osud divoké husy u Jezera Most, požádala o pomoc strážníků, když uviděla zraněnou husu, která při chůzi padala. Strážníci husu odvezli do útulku pro zvířata v Rudolicích, stejně jako poraněnou poštolku, kterou odchytil a přinesl na služebnu Policie ČR další zachránce ptáků.

Na linku 156 se obrátil muž, že nalezl u čerpací stanice zatoulaného psa, který se k němu přidal, když šel v ul. Jižní. Strážníkům se podařilo dohledat majitelku zatoulaného labradora a v pořádku ho předali jeho paničce. O pomoc strážníků také požádal muž z ulice Budovatelů, že po chodbě běhá divoká kočka a lidé se jí bojí. Také kočku strážníci odchytili.

Strážníci také pomáhali muži, který požádal o pomoc při vyklízení bytu po nájemníkovi, jež v bytě nechal terárium s pavoukem a ještěrkou. Záchranářská stanice pro exotická zvířata na městské policii má tak dva nové obyvatele. Oznamovatel následně poděkoval za práci strážníků i písemně: „Chtěl bych poděkovat za rychlé a profesionální jednání strážníků. Skvělá práce“.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru