Mostečan (20) škodil, kde mohl. Seniorku obral o peněženku, ukradl tablet a neštítil se okrást ani malé děti!
ilustrační foto
Most

Lounsko, Most - Několik krádeží i neoprávněné výběry z cizí platební karty má mít podle lounských policistů na svědomí dvacetiletý muž z Mostu.

V polovině prosince měl od svého bratra získat platební kartu cizí osoby, a přestože věděl, že karta nepatří bratrovi, společně s ním ji měl sedmkrát použít k platbám za alkohol a cigarety. Majitelce karty tím vznikla škoda ve výši 1.700 korun. Mladík byl policisty obviněn z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřován byl na svobodě.

Během února se měl v Podbořanech dopustit hned několika krádeží. Nejprve měl začátkem února v nočních hodinách ze společné chodby bytového domu odcizit dětský kočárek v hodnotě cca 3 tisíce korun. Když vyšlo najevo, že ho měl odcizit právě on, vydal kočárek policistům a ti ho vrátili majitelce.

Už o den později však v trestné činnosti pokračoval. Kolem poledne přišel do výdejního okénka restaurace a v nestřeženém okamžiku odcizil tablet sloužící k výběru jídelního menu v hodnotě nejméně 15 tisíc korun. Ten pak prodal za pouhých 1.200 korun.

V druhé polovině měsíce měl opět krást, tentokrát v jiném bytovém domě v Podbořanech. Ze společných prostor v přízemí domu měl odcizit dětské jízdní kolo v hodnotě 5 tisíc korun. Kolo se nakonec našlo a policisté ho zajistili.

Drzost dotyčného se stupňovala. Dva dny po poslední krádeži měl na ulici oslovit 85letou ženu s dotazem, jestli přispěje na pejsky. Ta mu dala dvacet korun a nakonec přišla o peněženku s finanční hotovostí ve výši 2.500 korun, kterou jí měl obratně vytáhnout z kabelky a poté utéct.

"O pár hodin později však policisté podezřelého zadrželi a umístili ho do cely. Jeho původní obvinění pak vyšetřovatel rozšířil o další krádeže. Mohl by tak znovu skončit ve vězení, odkud byl teprve v říjnu podmíněně propuštěn. V minulosti byl totiž opětovně odsouzen za majetkovou trestnou činnost," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru