FOTO: Protesty v Mostě se rozrostly! Větší kolona aut s nespokojenými lidmi projela městem
Foto: Tomáš Urban
Most

Most - Sobotní protestní jízdu za svobodu v Mostě absolvovalo přes třicet vozů. To je více než trojnásobek proti minulému týdnu. Další jízda proběhne v neděli 4. dubna od 16 hodin.

Nespokojení obyvatelé se opět sešli na Benediktu, odkud vyrazili označeni českými vlajkami na jízdu městem. Lidé, kteří se k jízdě přidali, sdílí názor, že nekonečný lockdown a neefektivní opatření nikam nevedou.

Mostem projížděli zhruba čtyřicet minut a za občasného troubení si vysloužili potlesk od kolemjedoucích. Jízda byla vedena pod heslem "dopravu a IZS neomezíme". Důkazem je tomu situace, kdy vůz sanitky se zapnutými majáky projížděl kolem kolony a ti všichni ihned jako jeden vůz zastavili u krajnice.

Protestní jízda se uskutečnila jen den po té, kdy vláda na mimořádném jednání v pátek 26. března 2021 rozhodla na základě předchozího souhlasu Poslanecké sněmovny o prodloužení nouzového stavu do 11. dubna včetně. Zároveň do stejného data prodloužila i všechna dosud platná krizová opatření.

2703kolonauata

Foto: Tomáš Urban

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru