Poničená socha, převrácené záchody, prošlápnuté lavičky. Tohle je dílo vandalů v Mostě
Poničený městský majetek. Foto: město Most
Most

Most – Několik případů vandalismu zaznamenali Mostečané v uplynulých dnech na několika místech ve městě.

Patrně vandalové poničili u bloku 705 v Mostě sochu Dary přírody z roku 1992, jejímž autorem je zasloužilý umělec Václav Kyselka. Trup sochy se ulomil a následkem pádu došlo k rozlomení na další části. Sám sochař, který bude pracovat na její opravě, se přiklání k tomu, že na ní někdo musel vylézt a tím došlo k jejímu zřícení.

Vandalové opět řádili také v parku Šibeník. Terčem jejich útoku se stal mobiliář v parku Šibeník. Vyřádili se například na lavičkách. Dříve tam někdo polámal stromky.

A třetí a zatím poslední případ: Vandalové převrátili mobilní toalety TOI TOI u jezera Most.

„Vyzýváme občany města, aby v případě, že uvidí někoho, jak poškozuje veřejný majetek, neváhali zavolat na tísňovou linku městské nebo státní policie,“ uvedlo město Most k případům vandalismu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru