Tři lidé lhali úřadům a pobírali sociální dávky. Připravili stát o desítky tisíc
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Vyšetřovatelé oddělení hospodářské kriminality obvinili v těchto dnech tři osoby, které pobíraly neoprávněně sociální dávky.

Muž ve věku 22 let z Litvínova měl na základě žádosti o příspěvek na bydlení získat po dobu čtyř měsíců příspěvky v celkové částce 18 100 korun. Přitom měl v této době již ukončenou nájemní smlouvu k bytu a nebydlel tam, což neoznámil a zatajil tak skutečnosti rozhodné pro trvání nároku na dávku, její výši a výplatu. Policie ho obvinila z přečinu podvodu.

Ze stejného přečinu čelí obvinění i 21letá žena z Litvínova. I ta si zažádala o příspěvky na bydlení a oprávněnost přiznání příspěvku měla dokladovat zfalšovanou nájemní smlouvou k užívání bytu a zfalšovanými pokladními doklady prokazující úhradu nájemného a služeb spojených s užíváním bytu. Na základě toho měla neoprávněně pobírat po dobu 11 měsíců dávky v celkové hodnotě 62 tisíc korun.

I 37letý muž z obce na Litvínovsku je stíhán pro trestný čin podvodu. V úmyslu obohatit se měl neoprávněně pobírat po dobu tří měsíců dávku státní sociální podpory a to příspěvek na bydlení. Nenahlásil však změny rozhodné pro přiznání této dávky, že již v bytě, na který se vyplácení dávky vztahovalo, nebydlí. Litvínovan tak vyinkasoval podvodem částku 13 tisíc korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru