Do hereckého nebe odešel další úžasný umělec Dušan Matouš
Dušan Matouš v inscenaci Mistr a Markétka litvínovského Docela velkého divadla. Foto: Docela velké divadlo
Most

Most – Smutná zpráva zastihla milovníky divadla i motorsportu. Ve věku 60 let navždy 9. června odešel herec a moderátor Dušan Matouš.

Vídat jste jej mohli na prknech mosteckého divadla, přičemž poslední roky své kariéry spojil s litvínovským Docela velkým divadlem. S herectvím spojil svůj život už v dětství, když působil v dětském komparzu ve filmu Všichni dobří rodáci. Po studiích chemie na dlouhých 15 let nastoupil jako elév do Divadla pracujících v Mostě.

V roce 1992 patřil k zakladatelům Radia Most, moderoval plesy, módní přehlídky, soutěže, později i politické meetingy... Další životní etapou pro něj bylo působení na Autodromu Most, kde zastával funkci mluvčího. 

Než se stal členem litvínovského divadla hostoval také v muzikálech Velké manévry v Plzni a Limonádový Joe v Teplicích. V Mostě jste jej mohli vídat v show Donaha. Členem souboru Docela velkého divadla Litvínov se stal v roce 2017. „Na scéně DVD vytvořil několik krásných rolí a mladým hercům pomáhal s jevištní řečí. Chybíš nám, Dušane a jsme rádi, že máme už navždycky uchovaný Tvůj hlas v představeních Betlémská hvězda a Dlouhý, Široký a Bystrozraký," vyjádřilo svůj smutek Docela velké divadlo na sociálních sítích.

Dušan Matouš

Dušak Matouš Sargofág

Dušan Matouš byl členem souboru Docela velkého divadla. Foto: Docela velké divadlo

Připomeňme, že Dušanovi Matoušovi jeho hereckou dráhu protnuly i nabídky na působení v současných seriálech. Začalo to kdysi působením v seriálu Chlapci a chlapi. „V poslední době přišel i nevrlý pacient Vácha v Modrém kódu, lékař v seriálu Krejzovi a jeden z klubu rytířů hranatého stolu ve Slunečné," připomíná hercův profil na webu Docela velkého divadla. 

V neposlední řadě Dušan Matouš připravoval zprávy i pro reportáže města Mostu. „Vedení města vyjadřuje upřímnou soustrast rodině a nejbližším přátelům. Čest jeho památce!" vyjádřilo se vedení města. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru