Oblastní muzeum na rok uzavírá přírodovědnou expozici, potom bude lepší a modernější
Foto: Oblastní muzeum v Mostě
Most

Most - Od 19. listopadu bude kvůli přestavbě na rok uzavřena přírodovědná expozice v Oblastním muzeu v Mostě.

Instalace z devadesátých let 20. století po celou dobu patřila mezi nejoblíbenější muzejní stálé výstavy a na území Ústeckého kraje byla největší svého druhu. Čas se na ní ale značně podepsal. „Řada vystavených exponátů ztratila svůj přirozený vzhled a barvu a celý fundus je dnes už technologicky beznadějně zastaralý a nevyhovující,“ vysvětluje ředitel muzea Michal Soukup.

Proto byla přírodovědným oddělením muzea v čele s Pavlem Krásenským zpracována zcela nová koncepce. Expozice věnovaná živé i neživé přírodě Mostecka bude do budoucna rozdělena do tří částí.

Samotné práce budou probíhat v několika etapách. Jako první by měla být konci roku 2019 zpřístupněna část zasvěcená geologii. Ta představí atraktivní paleontologické a mineralogické exponáty z Mostecka, čtvrtohorní dioráma a multimediální prvky.

V dalších letech bude následovat živá příroda, kde se představí vybrané biotopy Mostecka. Součástí nové expozice bude herní a vzdělávací koutek pro nejmenší i podrobně zpracované výukové programy pro školy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru