Mostečan kradl drahá elektro kola, na obličeji měl latexovou masku
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Čtyři drahá kola měl dle policie odcizit 39letý muž z Mostu. Během jednoho měsíce navštívil ve čtyřech případech tři prodejny. Ve večerních hodinách se měl Mostečan vloupat do objektů, kde násilím překonával vstupní dveře. Následně měl odvést čtyři elektro kola v celkové hodnotě 350 tisíc korun a další škodu za 140 tisíc korun způsobil poškozením dveří.

Na lup byl vybaven latexovou maskou, kterou si vždy dal na obličej. "Při poslední čtvrté krádeži měl 11. listopadu ukrást elektro kolo v hodnotě 94 tisíc korun. Poté na kolo nasedl a z místa odjel. Nedaleko Benediktu ho vypátrali kriminalisté. Muž chtěl utéct, kolo odhodil, policisté ho nakonec zadrželi," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Kabát, který měl v době krádeže na sobě, a obličejovou latexovou masku policisté našli při ohledání místa činu v trávě nedaleko prodejny.

"Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu krádeže a poškození cizí věci, za který mu může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody a podal podnět na vazební stíhání. Soud Mostečana, který byl již loni za krádež odsouzen, poslal do vazby," dodala mluvčí policistů.

Odcizená tři kola nebyla zajištěna.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru