NÁLEDÍ AKTUÁLNĚ: Stále pozor na černý led a rozbředlý sníh, výstraha trvá do sobotního dopoledne
Sypač v sobotu ráno v Meziboří na Mostecku. Foto: Oldřich Hájek
Most

Karlovarský a Ústecký kraj – V celém Karlovarském kraji a části Ústeckého v sobotu ráno trvá výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před tvorbou velmi silné ledovky.

Výstražná informace je platná do deváté hodiny ranní. Extrémní riziko hrozí v Karlovarském kraji, v Ústeckém potom v okresech Chomutov, Louny a Most a v části Teplicka. Během noci přecházel mrznoucí déšť zvolna do sněžení a zeslábl. Stále ale počítejte s tím, že chůze i jízda autem může být téměř nemožná. Je zde nebezpečí četných úrazů při chůzi a vysoké nehodovosti. Mohou nastat i výpadky v dodávce elektřiny, zásobování, a zdravotnických služeb. Větve i celé stromy se mohou lámat pod nánosy ledu, který by měl během dopoledne začít odtávat.

V případě nutnosti jízdy sledovat dopravní zpravodajství a jezdit mimořádně opatrně. Počítat s výrazným prodloužením doby jízdy. Podle dopravního servisu Policie ČR jsou v tuto chvíli silnice prvních tříd sjízdné se zvýšenou opatrností, s občasným mrznoucím mrholením, většinou mokré po chemickém ošetření s rozbředlými zbytky sněhu a ledu, situace se zhoršuje na silnicích nižších tříd. Dálnice D6, D7 i D8 jsou mokré po chemickém ošetření. Místy se objevuje mlha.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru