Rušení nočního klidu, špatné parkování. Lidé volali na pomoc mostecké strážníky v desítkách případů
Ilustrační foto
Most

Most - Od 24. do 26. prosince strážníci v Mostě projednávali 73 událostí, z toho 20 přestupků. Nejčastěji se jednalo o porušení nočního klidu (10 přestupků). Rušení nočního klidu na Štědrý den na linku 156 oznamovali oznamovatelé již 13 minut po 22. hodině a naposledy vyjížděli strážníci k porušení nočního klidu tři hodiny po půlnoci.

Operační pracovníci přijali na tísňové lince 156 během svátků 45 oznámení od občanů. Po zmíněném rušení nočního klidu se nejčastěji se jednalo o hlášení parkování v rozporu s pravidly provozu na pozemních komunikacích. Celkem 9 oznamovatelů oznámilo parkování vozidel tak, že tvoří překážku provozu nebo parkují na přechodu, v křižovatce, na chodníku apod. V jednom případě oznamoval oznamovatel porušení zákazu vjezdu. 5 oznámení se týkalo nezabezpečených vozidel, která neměla zavřené dveře nebo okna. V jednom případě mělo vozidlo rozbité okno a jeden oznamovatel nalezl klíče od vozidla.

„Strážníci během vánočních svátků místo pokut ve většině případů slušným lidem pouze domlouvali. V jednom případě uložili strážníci pokutu ve výši 1000 Kč za porušení nočního klidu. V tomto případě vyjížděli na jedno místo s velmi hlučnou rodinou podruhé a první domluva nepomohla. Dvě pokuty pak strážníci udělili za stání na místě vyhrazeném pro invalidy,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

V deseti případech občané během svátků volali strážníky na pomoc při řešení osobních sporů a napadání mezi členy rodiny nebo sousedy. Z toho sedmkrát strážníci vyjížděli uklidňovat hádky a napadání v rodině, tři případy se týkaly sousedských vztahů. Městská policie řešila také vyhrocenou hádku pacientů v nemocnici. Ve dvou případech strážníci asistovali policistům Policie ČR, kteří řešili napadání skupin více osob.

Čtyři oznámení se týkala cizí podezřelé osoby v domě, dvě oznámení podezřelých osob na veřejném prostranství, jedno osoby spící na veřejném prostranství. V těchto případech strážníci prověří místo události a většinou osoby vykážou z místa. Pokud zjistí, že dochází k porušení zákona nebo vyhlášky, přestupek projednají.

Dále strážníci o vánočních svátcích ve 4 případech odklízeli a likvidovali injekční stříkačky nalezené na veřejném prostranství, odchytili 3 zatoulané psy a odvezli je do útulku, řešili nezabezpečený hlavní uzávěr plynu nebo otevírali seniorovi zabouchnuté dveře.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru