Od pilotu k podepsání smlouvy s Českou poštou: Odsouzení pracují v depu v Rudné u Prahy
Podpis smlouvy. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Mezi Věznicí Bělušice a Českou poštou, s.p. byla podepsána smlouva o poskytování služeb, která je vyústěním úspěšné spolupráce věznice a depa České pošty v Rudné u Prahy. Výsledky a bližší informace o spolupráci byly prezentovány regionálním manažerům České pošty.

Před rokem byla započata spolupráce Věznice Bělušice a České pošty, s.p., Depo Rudná u Prahy, v oblasti zaměstnávání vězněných osob. Z pilotního projektu se stala dobře fungující spolupráce, díky níž má Vězeňská služba ČR stabilního partnera pro zaměstnávání odsouzených.

"Momentálně je na nestřeženém pracovišti v depu Rudná u Prahy zařazeno 15 odsouzených, kteří zde pomáhají třídit zásilky," přibližuje mluvčí věznice Danuše Vránová. Na základě toho byla dne 27. srpna 2020 v prostředí okrasné zahrady bělušické věznice podepsána smlouva mezi Věznicí Bělušice a Českou poštou, zastoupenou ředitelem úseku řízení lidských zdrojů Ing. Ivanem Feninecem, MBA.

"Podepsání smlouvy však nebylo jediným bodem odpoledního programu. Přítomní byli mimo vedoucích pracovníků Depa v Rudné i regionální manažeři České pošty z celé České republiky, kteří měli možnost shlédnout prezentaci fungování spolupráce věznice s depem. Vyzdvihnuty byly zejména výhody a přínosy zaměstnávání odsouzených jak konkrétně ve zmíněném depu, tak možnosti obdobné spolupráce i v jiných regionech republiky," uvedla Danuše Vránová.

Ředitel věznice plk. Mgr. Ondřej Kroupa, MBA ocenil dobré nastavení procesů a bezpečnostních opatření, díky nimž je výskyt mimořádných událostí na tomto pracovišti minimální. Účasten byl také ambasador spolupráce Vězeňské služby ČR s Českou poštou, ředitel odboru ekonomického GŘ VS ČR Ing. Ivan Novotný, který zmínil Memorandum o spolupráci mezi Vězeňskou službou VS ČR a Českou poštou z října roku 2019, jehož předmětem je vytváření strategie za účelem spolupráce při resocializaci odsouzených.

Na závěr programu se přítomní mohli seznámit s výstrojí a výzbrojí eskortní směny a následovala dynamická ukázka práce psovodů při vyhledávání návykových látek a při výkonu strážní služby.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru