Mostečan ukradl nastartované auto před očima jeho majitele, toho při ujíždění ohrozil
ilustrační foto
Most

Most, Žatec - Do vazby putoval koncem září 23letý muž z Mostu. Dle policie měl odcizit dvě vozidla a řídit přes vydaný platný zákaz řízení.

Policie muže obvinila z přečinů porušování domovní svobody, krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Loni se obviněný vrátil z vězení a opět se ocitl na šikmé ploše. Z důvodu obavy, že obviněný bude v trestné činnosti pokračovat, podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k uvalení vazby. Státní zástupce i soud se k vazebnímu stíhání přiklonili.

V obci na Mostecku měl Mostečan odcizit osobní vozidlo v hodnotě 295 tisíc korun. To stálo na návsi otevřené a nastartované poté, co si jeho majitel odskočil jen do obchodu. Když se po pár minutách vrátil zpět k autu, nestačil se divit. Za volantem jeho vozidla seděl cizí muž.

Poškozený chtěl otevřít dveře u řidiče a zabránit neznámému v odjezdu, ale obviněný vozidlo rozjel a poškozený upadl na zem a způsobil si drobné poranění. Po vozidle bylo ihned policií vyhlášeno pátrání a ještě týž den bylo nalezeno hlídkou v katastru obce Obrnice opuštěné. Z vozidla měl obviněný odcizit doklady, platební karty, tašku, peněženku, mobilní telefon a další věci.

Jen o pár dnů později měl obviněný v Žatci překonat v ranních hodinách oplocení u rodinného domu a z otevřené garáže odcizit osobní vůz v hodnotě 100 tisíc korun. S vozidlem odjel do Mostu. Ve městě byl muž spatřen za volantem vozidla díky všímavosti a osobní a místní znalosti policisty z obvodního oddělení Most. Ten byl ve svém volnu a okamžitě informoval kolegy z hlídkové služby. Ti po odcizeném vozidle pátrali a nakonec ho objevili na sídlišti Zahradní i s řidičem.

Jak se ukázalo, Mostečan řídil obě vozidla, i když má vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Stíhanému nyní za tato jednání hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru