Mostečan ze sídliště Pod Šibeníkem prodával pervitin. Pro drogu chodili narkomani k němu domů
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Policisté mosteckého Toxi týmu v rámci akce DEEPER zaměřené na odhalování prodeje a výroby drog zadrželi dva muže kvůli podezření z distribuce pervitinu.

Na základě provedeného šetření vyšetřovatel obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 48letého muže z Mostu. Dle kriminalistů měl Mostečan za různé období od roku 2019 do současné doby v Mostě obstarat a následně prodat nejméně ve 28 případech přesně nejištěné množství metamfetaminu několika osobám za různé finanční částky.

Drogu měl předávat v Mostě jednak v místě svého bydliště anebo na předem domluveném místě. Trestné činnosti na úseku drog se měl dopustit i přesto, že byl za zločin nedovolené výroby ….. odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 4 let a trest vykonal předloni.

"Policisté u muže v místě bydliště v Mostě na sídlišti Pod Šibeníkem provedli tento měsíc domovní prohlídku a v bytě objevili předměty, u kterých je podezření, že sloužily k výrobě drogy a také sáčky s obsahem 105 g krystalické látky. Provedenou orientační detekcí byla v látce zjištěna přítomnost účinné látky. Ta bude včetně předmětů odeslána na odbor kriminalistické techniky a expertiz k provedení znaleckého zkoumání," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Vyšetřovatel po obvinění muže podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání Mostečana a soud v Mostě vazbu uvalil. Za tento zločin může soud obviněnému v případě odsouzení uložit až desetiletý trest odnětí svobody.

Druhým obviněným dealerem v této akci je 53letý muž z obce na Mostecku. I ten měl dle policistů odhalující trestnou činnost na úseku drog prodávat pervitin. Loni měl v Mostě obstarat a prodat nejméně v 6 případech za finanční částku nejméně 18 gramů metamfetaminu. Letos v říjnu byl zastaven při řízení osobního vozidla. Řídil i přesto, že má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný rozsudkem okresního soudu.

Provedenou prohlídkou byl u muže nalezen sáček s drogou. "Policisté zajistili i dvě blíže nezjištěné zbraně, které měl při sobě, a které budou podrobeny balistické expertize. Kromě toho bylo zjištěno, že navíc měl mařit výkon úředního rozhodnutí tím, že měl v říjnu nastoupit výkon trestu odnětí svobody, což neučinil, i když si převzal výzvu k okamžitému nástupu," pokračuje Světláková. 

Vyšetřovatel 53letého muže obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Usnesení o zahájení stíhání si obviněný převzal už ve věznici, kde je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody pro jiný delikt.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru