Téměř neznámý zámeček kousek za Mostem čeká tato úžasná přeměna
Architektonická studie. Foto: archiv obce
Most

Hrobčice – Vedení Hrobčic zveřejnilo ve středu 3. února výběrové řízení na provedení rekonstrukce zámku v Mirošovicích. Realizací nákladného projektu, který podle odhadu spolkne něco kolem 64 milionů korun, vznikne komunitní centrum. Objekt je zapsaný na seznamu kulturních památek a v současné chvíli se nachází v havarijním stavu. V minulých letech se na něm propadla velká část střechy.

„Předmětem projektu je transformace mirošovického zámku na dům s pracovním názvem Komunitní centrum Mirošovice,“ informuje hrobčická starostka Jana Syslová. „Nejedná se ale o komunitní centrum v pravém slova smyslu. Hlavním záměrem je propojit neziskový sektor s podnikatelským a podpořit jejich vzájemnou spolupráci a inspiraci.“ Financování rekonstrukce zámku bude podle starostky podpořené dotací z programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů.

0502zamecek2

Na zámku se v létě 2019 propadla část střechy. Foto: Ilona Kaulfuss

Třípatrový objekt nabídne po rekonstrukci prostory vhodné pro kanceláře startupových firem, zázemí zde může najít třeba autoškola, ale také neziskové organizace. V zámku by měl rovněž vzniknout sál s kavárnou pro pořádání kulturních a společenských akcí. „Počítáme s tím, že interiér bude variabilní tak, aby se mohl měnit dle aktuálních potřeb,“ upřesňuje Jana Syslová. Opravený zámek by mohl začít obci sloužit už v roce 2023. Se zastřešením objektu počítá vedení Hrobčic už v letošním roce.

Mirošovice leží kousek za hranicemi Mostecka pod vrchem Bořeň.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru