Tragické období na silnicích na Mostecku! Při automobilových nehodách zemřelo pět osob
Tragická nehoda u Sedlece se stala 22. srpna. Foto: archiv e-mostecko.cz
Most

Mostecko - Od ledna do konce prosince roku 2020 dopravní policisté na Mostecku evidovali celkem 1 139 dopravních nehod. Oproti roku 2019 tento počet představuje pokles o 98 nehod méně. Při těchto nehodách zemřelo 5 osob, což je o 2 více než v roce 2019.

"Nejvíce úmrtí způsobila nepřiměřená rychlost. Druhou nejčastější příčinou úmrtí na silnicích byl nesprávný způsob jízdy a třetí nedání přednosti v jízdě," uvádí tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.


Psali jsme


Pokles je zaznamenám v počtu lehce zraněných osob 150 (-11) a těžce zraněných osob 2 (-1). Hmotné škody dosáhly částky 44 milionů korun, což je o 4 miliony méně než v předminulém roce.

Řidiči vloni nejčastěji způsobili nehodu tím, že nevěnovali řízení vozidla dostatečnou pozornost – 644x, velmi často překračovali rychlost 119x a ve 132 případech nedali přednost v jízdě druhému vozidlu. Pod vlivem alkoholu řidiči zavinili celkem 31 dopravních nehod.

Nejčastěji řidiči havarovali v obci – 786x, mimo obec pak 353x. Nejvíce policií registrovaných střetů v dopravě připadalo na středy, nejméně byly dopravními haváriemi zatížené neděle a soboty. Řidiči havarovali nejvíce ve dne mezi 14. a 16. hodinou, 16 bouraček bylo v noci mezi 02. a 04. hodinou. Celkem 97 nehod zavinili řidiči s praxí řízení v délce 0 – 5 let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru