Policejní honička přes dva okresy! Nakonec zdrogovaný řidič bláznivou jízdu nezvládl
Ilustrační foto
Most

Most, Bílina - Obrničtí policisté o víkendu chtěli při silniční kontrole ve večerních hodinách zastavit osobní vozidlo, u kterého nesvítilo světlo. Řidič osobního vozu tovární značky Mercedes však na výzvy policistů nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a policejní hlídce od obce Liběšice ujížděl nebezpečnou rychlostí i přes světelné a zvukové signály policie k zastavení vesnicemi do okresu Teplice.

Tam za jednou obcí dostal na silnici smyk, vyjel mimo komunikaci na pole, kde zapadl a dále nepokračoval. „Hlídku chtěl oklamat a ze sedadla řidiče přelezl do zadního prostoru, což ovšem neuniklo pozornosti policistů. Na místě byl za použití donucovacích prostředků zadržen. Zřejmě měl důvod hlídce ujíždět. Policisté totiž následnou lustrací zjistili, že motorista má od okresního soudu vysloven od roku 2018 platný čtyřletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Hlídka u řidiče provedla orientační test na návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin,“ uvedla Ludmila Světláková, tisková mluvčí Policie ČR.

U sebe měl sáček s nezjištěnou krystalickou látkou, který policie zajistila. Muž byl zadržen a umístěn v policejní cele. Jeho spolujezdec byl zajištěn a je podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy.

Policisté obrnického oddělení nyní 33letému řidiči z Bíliny sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a spis ve zjednodušeném zkráceném přípravném řízení hned předali státnímu zástupci k návrhu na potrestání.
Soud v Mostě v pondělí rozhodl o uvalení vazby a policisté 33letého muže z policejní cely převezli rovnou do vazební věznice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru