Vykutálená Mostečanka žila v cizině, tam i tady pobírala přídavky na děti
Ilustrační foto
Most

Most - Z trestného činu podvodu čelí obvinění 38letá žena z Mostu. Ta měla po dobu pěti měsíců neoprávněně pobírat dávku státní sociální podpory, a to přídavek na děti.

Žena neuvedla jako nutnou položku pro přiznání dávky to, že v cizině pobírá rodinné dávky na nezaopatřené děti, čímž nesplnila podmínku, že může pobírat uvedenou dávku pouze v jednom státu Evropské unie. Současně s tím měla přibližně ve stejnou dobu pobírat i příspěvek na bydlení. Celkem měla svým jednáním způsobit škodu ve výši 49 tisíc korun.

Součástí žádosti je i poučení o tom, že žadatel o dávku je povinen oznámit orgánu pomoci v hmotné nouzi změny ve skutečnostech rozhodných pro trvání nároku na dávku, její výši nebo výplatu a to do osmi dnů ode dne, kdy se o těchto skutečnostech dozvěděl.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru