FOTO: Čtenáři z Mostecka fotili neobvykle kouřící chemičku
Foto: čtenářka
Most

Mostecko - Přibližně desítka fotografií od čtenářů zachycující ve všech případech nestandardní tmavý kouř z komína v areálu chemičky dorazila v sobotu odpoledne na adresu redakce. U všech se lidé ptali: Co se děje?

Redakce webu e-mostecko.cz se pokusila z dostupných zdrojů zjistit, zda jde o mimořádnou událost. Město Litvínov ani Most, které by měli mít v případě nutnosti informace o případném nebezpečí k dispozici, žádné takové neměli. Lidem ani nepřišly varovné sms. Rovněž Ekocentrum Most nevydalo žádné varování. Poslední upozornění na dění v průmyslu na Mostecku pochází z 11. května, kdy Unipetrol oznámil konec tříhodinového spalování na polním hořáku.

Černý kouř mohl být způsoben technickými problémy na etylenové jednotce či při jejím najíždění, nejde ale o oficiální informaci z Unipetrolu. Před šestnáctou hodinou již nebyl žádný černý oblak stoupající z komínu patrný.

1305appka

Dým lidem připomínal událost ze 13. srpna 2015, kdy rovněž černý kouř stoupající ze stejného komínu doprovázel nestandardní událost, která tehdy zaměstnala hasiče na několik dní. Došlo tam k požáru a explozi na etylenové jednotce, nikomu se nic nestalo. Policie kvůli tehdejšímu výbuchu obvinila dva zaměstnance.

Foto od vás

1305chemicka

1305chemicka2

Foto: čtenáři

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru