Bude (dosti) teplo a nebude-li pršet, tak ani nezmokneme
Žádné Alpy, tohle jsou Klíny na Mostecku během víkendu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko - Protože se víkend i na Mostecku nesl v duchu přeháněk a bouřek, o čemž se mimo jiné na vlastní kůži přesvědčili řidiči brázdící silnici mezi Mostem a Teplicemi, začněme jednou menší zajímavostí, která teoreticky může ovlivnit život i některého Mostečana.

Pakliže jste v neděli 14. 5. 2017 kolem poledne jeli některou z tramvají, jež tráví svůj život na mostecko-litvínovské železnici, pravděpodobně jste nebyli příliš rozrušeni z toho, že mosteckou oblohu začíná obsazovat majestátná oblačnost typu kumulonimbus, která ráda produkuje blesky, hromy a občas i nebezpečné doprovodné jevy (přívalový déšť, krupobití atd.). Přeci jen - byli jste v bezpečí před rozmary počasí. Popravdě nebyli. Rovněž lidé, kteří ve čtvrtek 26. 5. 2016 cestovali tramvají v ukrajinském Doněcku (šlo o tu „starou klasiku“, kterých je u nás stále dost), se domnívali, že je venkovní bouřka nijak trápit nemusí. Když však do této tramvaje přímo uhodil blesk... Několik cestujících bylo zraněno, jedna žena dokonce vážněji (popáleniny elektrickým proudem), a samotná tramvaj se již nikdy nerozjela.

A nyní se pojďme podívat na to, jaké počasí nás zhruba čeká v nejbližších dnech:

Pondělí 15. 5. 2017

Ráno slunečno, jinak řečeno skoro jasno až polojasno, poté, stejně jako v minulých dnech, očekávejte tvorbu kupovité oblačnosti a následně tedy i zjevení se nějaké té přeháňky či spíše bouřky, které jsou vždy nevyzpytatelné a jejichž chování je pokaždé dosti nepředvídatelné. Pak někdy k večeru/večer začne oblaků opět ubývat. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 °C, v 7 až 8 hodin kolem 9 až 13 °C.

Úterý 16. 5. 2017

Dobrá zpráva - po pondělku už si srážková činnost udělí dovolenou, což znamená, že Vás při cestě tramvají potencionální políbení bleskem rozhodně nečeká. Z toho mimo jiné vyplývá, že deštníky tentokrát můžete nechat doma - opravdu. Proč ta změna (k lepšímu)? Protože se ke slovu dostane vyšší tlak vzduchu. Úterý se tím pádem jeví být slunečné, avšak společnost nám s nejvyšší pravděpodobností bude dělat nevinná vysoká oblačnost. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 °C, v 7 až 8 hodin kolem 7 až 11 °C.

Středa 17. 5. 2017

Vážení návštěvníci nejnavštěvovanějšího deníku věnujícího se Mostecku (nyní nejde o sebechválu, ale o pouhé konstatování faktu), pokud máte možnost se na den uvolnit z práce, možná by stálo za to ji v polovině tohoto pracovního týdne využít - zdá se, že středeční počasí bude nanejvýš přátelské. Nedojde-li k nějaké velké změně, což by nemělo, čeká nás od rána až do večera pěkné počasí v podobě jasné až skoro jasné, odpoledne možná a jen dočasně až polojasné, oblohy. Dešťové kapky logicky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo létem zavánějících 24 °C, v 7 až 8 hodin kolem 10 až 14 °C.

Čtvrtek 18. 5. 2017

A můžete-li, klidně relaxujte i ve čtvrtek a rovnou k tomu přidejte i pátek a prodlužte si víkend - taktéž čtvrtečních 24 hodin bude co se počasí týče psát velice sympatický příběh, jelikož se zjevně dočkáme nejen celodenně jasné až skoro jasné oblohy, ale k tomu i nejvyšších odpoledních teplot až okolo 25 °C. V 7 až 8 hodin pak teploty kolem 10 až 14 °C.

A na základě nedělních dat lze dojít k závěru, že i pátek 19. 5. 2017 nabídne jak modrou oblohu obohacenou o sluneční paprsky, tak i nejvyšší odpolední teploty okolo letních 25 °C. Slibné, ne?

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru