Zloděj se vloupal do několika bytů a rodinných domů, ve všech případech byli obyvatelé doma
Ilustrační foto
Most

Most - Mostečtí kriminalisté odhalili totožnost neznámého pachatele, který se v Mostě vloupával do bytů a rodinných domů. Ve všech případech byli poškození doma. 42letého muže z Mostu policie stíhá na svobodě.

"Muž měl začátkem června vniknout otevřeným oknem do bytu a odcizil mobilní telefon z pokoje, kde spala žena. V obci u Mostu měl ve stejné době dopoledne vlézt otevřeným oknem do domku, kde odcizil z kabelky osobní doklady a platební kartu, se kterou ve dvou případech platil. Majitelka byla uvnitř na jiném místě a krádež zjistila, když hledala peníze," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

V květnu nad ránem také vnikl otevřeným oknem do přízemního bytu. Tam byl ale přistižen, a to zrovna v době, kdy seskočil z parapetu do pokoje. Žena zakřičela a muž utekl stejnou cestou.

V jiném domě se rodina dívala na televizi, muž při návštěvě odcizil v kuchyni z kalhot pouzdro s osobními doklady. V dubnu měl vniknout do tří domácností. Ve starší zástavbě v Mostě se dostal do přízemního bytu v rodinném domě. Opět překonal okno a odcizil mobilní telefony. Iv tomto případě byla rodina doma.

"V ulici Žatecká měl vylézt na balkon v prvním patře a z pokoje odcizit šperky, peněženku a platební kartu. Rodina v tu dobu spala. Z jiného domu si odnesl samovar, i tam byli obyvatelé přítomni. Policie z odcizených věcí nic nezajistila. Obviněný je prodal a peníze utratil. Celková škoda, kterou Mostečan zanechal, činí 31 tisíc korun. Kradl už v minulosti a byl ve vězení. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru