Víkend ve znamení „Dušiček“: Noční kontroly hřbitova, dopravní omezení
Mostecká městská policie při noční kontrole hřbitova. Foto: e-mostecko.cz
Most

Mostecko – Zvýšený silniční provoz zejména v okolí hřbitovů, větší pohyb lidí na pietních místech. Je tu víkend, kdy lidé uctívají Památku zesnulých.

Návštěvníci hřbitovů by měli být obezřetní, neboť toto období bývá spojeno se zvýšeným výskytem krádeží na hřbitovech a přilehlých parkovištích. Mostečtí strážníci provádějí kontroly hřbitovu během celého dne i noci.

V Litvínově počítejte na silnici do Lomu vedoucí okolo hřbitova s dopravním omezením. Rychlost je zde snížena až na třicet kilometrů v hodině, dopravu zde usměrňují strážníci litvínovské městské policie.

0311dusicky2

Okolo litvínovského hřbitova projíždějte opatrně. Foto: Oldřich Hájek

V souvislosti s Památkou zesnulých policisté ve zvýšené míře dohlížejí na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Na silnicích v této době houstne provoz a zvyšuje se nebezpečí vzniku dopravních nehod. Příčinou může být nejen začínající zimní počasí, ale i tak zvaní víkendoví řidiči. Jsou plánovány také kontrolní dopravní akce zaměřené na dodržování pravidel především v blízkosti hřbitovů a přilehlých parkovišť.

Jak omezit možnost krádeže

  • Při cestování vozem doporučuje policie: Nenechávejte na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. I pro pár drobných mincí, které jsou uložené v přihrádce středového panelu, celá řada pobertů neváhá rozbít okno či vypáčit zámek, čímž samozřejmě majiteli vozu způsobí daleko větší škodu na poškození než na odcizení věcí z interiéru automobilu.
  • Při návštěvě hřbitova neodkládejte svá zavazadla a mějte je neustále pod kontrolou. Policisté provádějí zvýšenou kontrolní činnost nejen na hřbitovech, ale i na přilehlých parkovištích a zároveň žádají občany, pokud si všimnou podezřelých osob, aby neprodleně volali na linku 158.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru