Předpověď počasí na první půlku týdne: Babí léto se vrací
Krušné hory. Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 5. listopadu dojde k zesílení teplého jižního proudění, v důsledku čehož se nízká oblačnost, která dělala Mostecku společnost po celý víkend, odebere na onen počasový svět.

Budeme-li mít štěstí, dojde k tomu již v ranních hodinách, v opačném případě až někdy mezi dopolednem a raným odpolednem. Každopádně ani v jednom případě čistokrevné azuro nehrozí, a to kvůli oblačnosti vysokého patra, která je však na rozdíl od té nízké průsvitná. Srážky stejně jako v neděli žádné. Nejvyšší odpolední teploty mezi 11 až 15 °C, rozpustí-li se ta nízká chamraď už ráno, tak mezi 13 až 17 °C. Ráno v minimu 6 až 10 °C.

Úterý 6. listopadu působí luxusním dojmem – povětšinou jasno až skoro jasno, pouze ráno a případně také dopoledne nepřekvapí mlhy lomeno nízká oblačnost. Nejvyšší odpolední teploty mezi nadstandardními 13 až 17 °C, ráno v minimu 5 až 9 °C.

Ve středu 7. listopadu to samé. Akorát, pokud by se přízemní/nízká oblačnost rozpustila o trochu později, tak by se nejvyšší odpolední teploty vešly do rozmezí 11 až 15 °C.

Ani ve čtvrtek 8. listopadu se Mostu a spol. zatažená obloha a dešťové kapky týkat nebudou, spíše naopak. Přestože špetka oblaků, především těch pobývajících vysoko (cirrus a další), nebude překvapením, rozhodně lze počítat s převahou modrého odstínu. A slunečních paprsků, samozřejmě. Nejvyšší odpolední teploty nadále v nadprůměrných hodnotách, konkrétně mezi 12 až 16 °C, ráno v minimu ta samá písnička, to znamená 5 až 9 °C.

Závěrem menší odbočka k plánovanému zrušení střídání času. Stanovisko české vlády je jasné, a to celoročně standardní (lidově zimní) čas. Praktický dopad eliminace letního času pro Mostečany? V době letního slunovratu východ slunce již ve 3 hodiny a 53 minut s tím, že světlo by bylo již od cca 3 hodin a 15 minut. Naopak západ ve 20 hodin a 21 minut. Rozednívání nedlouho po 3. hodině by ale samo sebou trvalo déle než měsíc. Pokud by se ponechal letní čas, tak by v čase zimního slunovratu sice slunce vycházelo až v 9 hodin a 3 minuty, nicméně světlo by bylo od cca 8 hodin a 30 minut. Nemluvě o tom, že v tu chvíli by nemálo lidí sedělo v práci/ve škole. Co by Vám vyhovovalo více? Pravda, ve finále na tom nejspíše nesejde, neb rozhodne „vyšší moc“.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru