Důležitá výpadovka z Mostu na Prahu dostává nový povrch, silnici denně ničí 11 tisíc aut
Oprava silnice u Korozluk. Foto: e-mostecko.cz
Most

Korozluky - Nejpozději na konci května 2020 bude dokončena probíhající oprava úseku silnice I/15 mezi osadou Sedlec a obcí Korozluky v Ústeckém kraji. Kromě výměny asfaltového povrchu na úseku dlouhém přes 1,5 kilometru dochází také k opravě mostních závěrů na mostě v obci Korozluky.

Dvoupruhová směrově nerozdělená silnice I/15 patří k důležitým dopravním tahům Ústeckého kraje. V opravovaném úseku se vyznačuje vysokou intenzitou dopravy, jelikož slouží jako přivaděč blízkého města Most k dálnici D8, popřípadě k nájezdu na silnici I/7 (s využitím I/28). Oba tyto proudy jsou svedeny nedaleko obce Korozluky do jednoho. Průměrná denní intenzita provozu v obci tak přesahuje hranici 11,5 tisíce vozidel, přičemž takové množství se negativně podepsalo na stavu krytu vozovky. Ta již byla v úseku zesílena o 50 mm s výjimkou mostního objektu, u něhož bude nahrazena pouze obrusná vrstva. Navržený způsob opravy vzešel z výsledků diagnostického průzkumu.

Opravu má na starost firma HERKUL, která uspěla v otevřeném výběrovém řízení. O zakázku projevilo zájem pět firem. Vítězná společnost nabídla cenu 15,97 milionu korun (bez DPH). Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo smlouvu s vítězem na počátku září 2019 a v říjnu 2019 byla zahájena rekonstrukce asfaltových vrstev v délce 1562 m. Začátek úseku byl v km 1,97 a konec v km 3,57.

Z opravy byl vynechán úsek s mostem přes tok Srpina v délce 38 m (km 2,03 až 2,068), jelikož se připravuje jeho kompletní oprava. Dále se v rámci akce vymění mostní závěry na mostě, který přechází místní komunikaci v obci Korozluky (most ev. č. 15-026). Elastické mostní závěry nahradí ocelové, což je náplní probíhající II. etapy (od počátku dubna do konce května 2020).

Oprava dále zahrnuje údržbu (pročištění příkopů) a obnovu odvodnění komunikace a nezpevněných krajnic. Součástí zakázky je také oprava autobusových zálivů na zastávkách. Práce probíhají ve stávajícím směrovém i šířkovém uspořádání, takže nedochází k jakémukoliv zásahu do okolních pozemků mimo prostor silnice.

Vodorovné dopravní značení bude obnoveno, ale také projde úpravou, a to v místě stykové křižovatky se silnicí III/2574 (v km 2,50). U křižovatky budou doplněny pruhy pro levé odbočení a také bude doplněno svislé značení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru