V pondělí trocha deště, poté návrat k počasovému luxusu
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - 16. duben potěší zahrádkáře, resp. kvapně se probouzející plodonosné stromoví. V hlavní roli se totiž představí madam fronta, naštěstí ne studená, takže příliv chladného vzduchu (který dříve nebo později stejně nastane), jenž ukončí stávající nezvykle teplou vlnu, se prozatím odkládá.

Jak již napověděl nedělní den, pondělí s oblačností šetřit nebude. Popravdě je nutné počítat s oblačnem až zataženem, spíše tím druhým, a to fakticky od rána až do večera. Čtyřiadvacetihodinové srážkové úhrny na 99 % mezi 5 až 15 mm, tj. 5 až 15 l dešťové vody na metr čtvereční. Nejvyšší odpolední teploty navzdory mrakům a vodním kapkám nadále vysoké, konkrétně okolo 16 až 18 °C, ráno v minimu kolem 10 až 12 °C.

17. dubna se začne prosazovat tlaková výše se středem nad Německem, částečně možná i nad Mosteckem. Dobrá zpráva pro sluncomily. Nebo ne? Věc se má tak, že nějakou tu hodinu potrvá, než se této oblasti vysokého tlaku podaří mostecký vzdušný prostor vyčistit od všech oblaků, mimo jiné proto, že do Mostu a spol. po své přední straně vyexpeduje špetku vlhka z jižního Baltského moře. Úterní noc proto mnoho hvězdného třpytu nenabídne, ráno a dopoledne dojde k přechodnému vyčasení, nicméně mezi dopolednem a (pozdním) odpolednem nešokuje honička mráčků. Avšak již beze srážek. K večeru se vyjasní. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 °C, ráno v minimu kolem 8 až 10 °C.

18. duben přijde s obnovením počasového nadstandardu posledních dní. Pomineme-li fakt ohledně úřednosti (a tedy dlouhé pracovní doby) a případné osobní problémy, tak lze středu označit za krásku. V ranním čase by se teoreticky mohla zformovat mlha, jinak se však středeční nebe jeví býti jasným, přinejhorším skoro jasným. Nejvyšší odpolední teploty pobudou kousek nad hranicí 20 °C, ráno v minimu naservíruje 7 až 9 °C. Cca.

19. duben se rovněž tváří jako sympaťák. Srážková aktivita naprosto pasivní, oblačnostní situace vyloženě luxusní (asi jasno, byť teoreticky s troškou neškodných obláčků vysokého patra) a teplotní podmínky doslova přepychové. Protože v maximu okolo 22 °C, v minimu kolem 10 °C.

Inu, čím déle se současné teplo zdrží, o to více odveta ze strany chladu zpraží. Ovšemže jen teoreticky... Či i prakticky?!

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru