Chybí nám lékaři, sestry i další kvalifikovaný personál. Mohla by to změnit bytová politika
MUDr. Daniel Drtík.
Most

Zdravotní péče v Mostě byla po desetiletí známkou nejvyšší kvality. V současné době je zdravotnictví na Mostecku i v celé České republice konfrontováno s postupně narůstající komplexní krizí. I když se obtíže týkají řady součástí zdravotnického systému, laik – běžný pacient asi nejvíce vnímá personální krizi.

Chybí zdravotní sestry, lékaři, stomatologové a Karlovarský a Ústecký kraj včetně Mostecka je postižen ještě výrazněji. Bez úsilí zdravotníků a poskytovatelů zdravotní péče, bez přispění lékařů v důchodovém věku a cizinců, by se zdravotní systém v podobě, jak ho známe, již zhroutil.

Bohužel možnosti města situaci vyřešit jsou velmi omezené. Praktičtí lékaři, stomatologové a privátní ambulantní specialisté pracují dle smluv se zdravotními pojišťovnami a Nemocnice v Mostě je prostřednictvím Krajské zdravotní a. s. řízena ústeckým krajem. Krajská zdravotní vypsala motivační stipendijní program k získání a udržení lékařů v regionu, probíhá komplexní modernizace mostecké nemocnice. S podporou města byl reorganizován parkovací systém nemocnice, což výrazně zlepšilo komfort pacientů a dosažitelnost nemocniční péče, ale přes tato opatření leží hlavní tíha změn na vládě a parlamentu.

Ani město Most nezůstává stranou a pomáhá v rámci svých kompetencí, výrazně přispívá k provozu Hospicu v Mostě a zelenou dostal i projekt vybudování zařízení pro nemocné s Alzheimerovou nemocí. Myslím, že by se měla ještě zintezivnit spolupráce města a kraje (Krajské zdravotní a. s.) ve zdravotnické oblasti - vždyť kvalitní zdravotní péče je společný zájem.

Chtěl bych, aby došlo ke změně v bytové politice města, v jejímž rámci by město mohlo poskytnout zdravotníkům kvalitní bydlení, aby žít a pracovat v Mostě bylo zase atraktivní.

  • MUDr. Daniel Drtík (ODS)
  • zastupitel města Mostu
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru