Počasí o víkendu: Čeká nás slunečné počasí, v neděli trochu ztlumené
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - V pátek 7. září se o slovo přihlásí studená fronta, která v průběhu čtvrtečního dne dělala společnost Němcům. Již během nočního času začne od západu přibývat frontální oblačnosti, nicméně se srážkami to kdovíjak slavné nebude.

V noci a ráno nejspíše nespadne ani kapka, počínaje dopolednem a konče středním odpolednem nějaká ta přeháňka, případně bouřka, nepřekvapí. Jinými slovy na déletrvající déšť, podobně jako v prvních zářijových dnech, zapomeňte. K večeru a večer se oblaka rozhodnou, že Mostecka již mají dost a půjdou jinam. Jinak řečeno dojde k jejich ubývání, a to až na jasno. Nejvyšší odpolední teploty nadále letní, znovu okolo 26 °C, ráno v minimu kolem 16 °C.

V sobotu 8. září do českého a tím pádem i mosteckého vzdušného prostoru vtrhne oblast vyššího tlaku. Co to znamená? To, co obvykle – slunné počasí. Počínaje ránem a konče večerem lze počítat s jasnou až skoro jasnou, přinejhorším a jen krátkodobě až polojasnou, oblohou. Srážky logicky žádné. Nejvyšší odpoledni teploty okolo příjemných 23 °C, ráno v minimu kolem osvěživých 12 °C.

V neděli 9. září se zmíněná tlaková výše jaksi „rozplizne“ neboli „rozteče“, po praktické stránce to však k ničemu nepovede. I když vlastně jeden rozdíl by tu byl, jmenuje se vysoká oblačnost. Zdá se, že jí v závěru týdne bude poměrně dosyta, na druhou stranu jak všichni víme, cirrus a spol. je tak vysoko, že nejenže z něho neprší, ale taktéž sluneční paprsky pouze ztlumí, nikoli totálně eliminuje. Suma sumárum tedy další sympatický den. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 °C (prolomení hranice letních 25 °C tím pádem reálné), ráno v minimu kolem 12 °C.

Že letním teplotám zvoní hrana? Ani omylem aneb předběžný výhled denních maxim na vzdálenější přítomnost:

  • 10. září: cca 27 °C
  • 11. září: cca 27 °C
  • 12. září: cca 28 °C
  • 13. září: cca 24 °C (nepříliš povedený atak ze strany studené fronty)
  • 14. září: cca 27 °C
  • 15. září: cca 31 °C (cože?)
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru